Aktuális híreink

Meghívó a Hangszert a kézbe, Gyál! rendezvény megnyitójára

Szeretettel meghívjuk a május 16-án kezdődő Hangszert a kézbe, Gyál! rendezvényünk megnyitójára, melyre 2019. május 16-án, délelőtt 10 órától kerül sor. A kiállítást megnyitja Pápai Mihály, Gyál Város polgármestere
Köszöntőt mondanak: Bretus Imre, a gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár igazgatója
Bali Dávid, a HOTS exportiroda és NKA Hangfoglaló Program Nemzetközi Piacra Lépést Támogató Alprogramjának vezetője.

Várjuk sok szeretettel!


 

Számítunk Önre! Lakossági elégedettségmérő kérdőív

 

Gyál élhetőbbé tételéhez és működtetéséhez kiemelten fontos, hogy a városvezetés folyamatosan, szorosan együttműködjön a lakossággal, együtt tegyék jobbá, okosabbá, biztonságosabbá a városi környezetüket, ezért lakossági elégedettségi kérdőív segítségével szeretnék felmérni, hogy a helyiek milyennek ítélik a város működtetését, vezetését. A felmérés célja, hogy a lakosság visszajelzései alapján határozzák meg a fejlesztendő területeket, hogy azok minél inkább az itt élők javát szolgálják. 
A lakossági elégedettségi kérdőív, amelynek kitöltése mindössze 5-7 percet vesz igénybe, elektronikus formában érhető el. A válaszadás önkéntes, a válaszokat kizárólag a kutatás céljára használják fel.
Azon gyáli lakosok, akik közreműködésükkel segítik a felmérést, vagyis választ adnak az összes feltett kérdésre, részt vehetnek egy sorsoláson, melyen kétszer 2 db VIP belépőt nyerhetnek az augusztusban megrendezésre kerülő Születésnapi Utcabálra, illetve egy 20 000 forint értékű könyvutalvány is gazdára találhat.
Kérjük, tiszteljék meg a polgármesteri hivatal munkatársait, és együttműködésükkel segítsék munkájukat! A kérdőív kitöltésére április 26-ig van lehetőség.
A kérdőív ITT érhető el!
A nyereményjátékon való részvételhez kötött adatvédelmi tájékoztató és szabályzat itt érhető el.

Interjú Sinkovics Lászlóval, a Master Solution Kft ügyvezető igazgatójával, logonk tervezőjével.


2018-ban sok minden változott közösségi házunkban, új logonk is lett. Egy logo sok mindent meghatároz. Fontosak a fomák, a színek, a szöveg.
Erről illetve a grafikai szakmáról beszélgettünk Sinkovics Lászlóval, akinek köszönjük, hogy rendelkezésünkre állt!

Az interjút -> ITT <- tekintheti meg.


LépcsőházŐr program a társasházak biztonságáért!


A társasházakban élők nagy száma és a lépcsőházakban elkövetett bűncselekmények gyakorisága miatt, a lépcsőházak védelme kiemelt fontossággal bír a bűnmegelőzés szempontjából.
A lépcsőház egyrészt közösségi tér is, ahol az otthonok bejárata található, ezért potenciális lehetőséget teremthet a bűnözőknek a lakásokba történő bejutáshoz.
Az alábbi cikkben a rendőrség Elektromos Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer (röv. ELBIR) cikkét olvashatják a megelőzésről.

A cikket -> ITT <- tekintheti meg.


Könyvtárunk is NAVA pont lett!

Március elsejétől a könyvtárban is elérhető a Nemzeti Audiovizuális Archívum.
A NAVA 2006. január 1. óta rögzíti a magyar gyártású és vonatkozású rádió- és televízió-műsorokat elsősorban oktatási, kutatási céllal. A szabadon hozzáférhető műsorok száma meghaladja a 360 ezret, melyek között lehetőség van csatorna vagy műfaji kategóriák szerint válogatni.
A korlátozott hozzáférésű tartalmak NAVA-pontokban tekinthetők meg. Országszerte közel 2000 NAVA-pont működik, amelyekben a szabadon elérhető tartalmakkal együtt körülbelül másfél millió műsor található.
A könyvtári NAVA-pont használata regisztrációhoz kötött.

Várunk minden kedves érdeklődőt!