Gemenc ezer arca - Nagygyörgy Sándor fotóhagyatéka

„A fényképezőgépet a festészet mellett mint a vizuális kifejezés egy másik eszközét kezdtem használni, mert rá kellett döbbennem arra, hogy az egyszeri természeti csodát az ecsettel nem tudom tetten érni.”

NAGYGYÖRGY SÁNDOR (1933. VII. 3. -1993. IX. 9.) a Budapesti Képzőművészeti Főiskolán Bernáth Aurél osztályában szerzett festőművészi diplomát 1959-ben. 1976-ig szabadfoglalkozású festő- és fotóművészi tevékenységet folytat.
1977-től haláláig a NIMRÓD vadászati magazin munkatársa 1960-tól a Művészeti Alap tagja. 1970-től a Fotóművész Szövetség tagja, 1978-79-ben a Fiatal Fotóművészek Stúdiójának művészeti vezetője, 1978-tól a Nimród Fotóklub elnöke, 1981-től a Nemzetközi Természetfotós Szövetség alelnöke. Nagygyörgy Sándor gyakori vendég volt Gemencen. Az ártéri erdő szeretete és a helyi erdészek, vadászok munkájának tisztelete érződik a több száz nálunk készült fotón. Művészként érdeklődését a múló világ megrendítő jelenetei, a táj, az állatok, a csend, a természetes és ember által alkotott világ harmonikus kapcsolatának, összefüggéseinek felfedezése, megértése és bemutatása, a humán és természeti szféra ötvözésének megragadni tudása vezérelte.

A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. feladata, hogy korszerű erdőművelést, fakitermelést, fafeldolgozást és vadgazdálkodást végezzen a tulajdonos – a Magyar Állam – célkitűzéseinek teljesítése érdekében és a természet  szolgálatában. Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének védett növény- és állatvilága az erdőgazdaság szakembereinek köszönhetően erősödik, gyarapszik. A természetvédelmi oltalom alatt álló területek korlátozottan látogathatók, ezért a Gemenc Zrt. által létrehozott és fenntartott kiállítások, tanösvények, túraútvonalak, a Gemenc Erdészeti Erdei Iskola, a Gemenci Erdei Vasút és a pörbölyi Ökoturisztikai Központ hivatott a természeti értékek megőrzésének szem előtt tartásával megismertetni az idelátogató turistákat a látnivalókkal.

Fotókiállításunkat színesíti egy kis olvasósarok a Gemencz Zrt. jóvoltából!

Galériamegnyitó: 2019. április 5., 18.00
A képek megtekintése és az olvasósarok használata ingyenes.

A gemenci feketególya érkezését ITT nézheti élőben!